vrijdag 31 augustus 2012

Lakenveldertjes

Dit is al weer mijn 100e bericht. En dat binnen een jaar. Dat had ik toch niet gedacht toen in september 2011 dit blog begon. Wat heb ik veel gemaakt in een jaar tijd. En voorlopig ga ik lekker door, ik heb nog ideeën genoeg. En aan de reacties te zien vinden jullie het ook leuk me te volgen. Ik ben blij met jullie, want daar doe ik het toch voor.

De Lakenveldertjes zijn af. Bij ons in het dorp lopen de zwarte, maar ik vind de rode mooier, die heb ik dus ook gemaakt. Het patroontje heb ik van internet gehaald, maar aangepast om er Lakenveldertjes van te maken. De witte baan moest ik apart haken en erop naaien.


Samen met de schilderijtjes en nog wat koetjes die ik in de schuur terugvond ga ik hier een leuk "koeienrek" van maken. Als ik er aan denk zal ik een foto maken.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

vrijdag 24 augustus 2012

Zomerse koe

Volgende week zaterdag sta ik op Westfriesland Open bij ons in het dorp. Een leuke markt op een boerenerf. Tevens is het dan: Dag van de Lakenvelder. Het leek me wel leuk om wat met dit thema te doen.

Een tijd geleden heb ik deze vrolijke zomerse koe al eens geborduurd.
Gisteren een stoere barokke lijst gekocht.
De koe is nu ingelijst.
Deze koe kwam ik ook nog tegen, kan ook mooi mee naar de markt.

Het zijn dan wel geen Lakenvelders, maar ze zijn wel erg leuk.
Ik ga nu nog wat koetjes haken, daar komen wel Lakenveldertjes bij.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

dinsdag 21 augustus 2012

Ballerinaap

Een nieuwe aap er bij: de ballerina. Uit het boeje Aapjes Haken van Christel Krukkert. Ze is mooi op tijd klaar voor de markt van komende zondag in Middelie.























Ik ben wel jaloers op haar lenigheid, zo soepel ben ik niet meer. Maar ik ben dan ook geen danseres.























Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

donderdag 16 augustus 2012

Narrige vogeltjes

Wie kent het spelletje met de varkentjes die eieren gepikt hebben van de vogel niet? De vogeltjes nemen wraak op de varkentjes. Er zijn al meerdere uitvoeringen van het spel te spelen.

Ik had het idee dat de hype een beetje over was, maar wat schets mijn verbazing: in de winkels word je doodgegooid met de figuurtjes. Hoogste tijd om ze dus ook maar eens te gaan haken.
Dit zijn ze, allemaal apart gefotografeerd.




De hele serie bij elkaar.

Ik heb de titel van het spel bewust niet gebruikt. Er zijn patronen te koop geweest maar die zijn uit de handel gehaald na problemen hierover. Ik kan dan ook geen link plaatsen helaas.

Ik ben blij dat ze af zijn. De eerste zijn leuk, maar er zitten zo veel kleine losse onderdeeltjes bij ieder figuurtje dat je meer tijd kwijt bent aan het opnaaien dan aan het haken. En juist dat naaiwerk vind ik het vervelendste.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

zaterdag 11 augustus 2012

Begin van een tas

Vanmorgen een beginnetje gemaakt aan een gebreide tas. Ik vond het kussen zo leuk om te maken dat ik wol bij heb gekocht om een gestreepte tas te breien. Maar hoe ziet vervilt breiwerk er uit? Ik heb op de zolder nog een paar bollen wol, die ik ook voor de poef heb gebruikt, gehaald om een "proeftas" te gaan breien. Het begin is er. Wordt dus vervolgd.
Ik ben ook volop aan het haken, maar dat is een wat groter project. Om precies te zijn, 7 figuurtjes die bij elkaar horen. Deze zal ik dan ook pas laten zien als ze allemaal af zijn. Nog 2 te gaan. Verder ben ik ook aan een aap bezig.

In de keuken staat een vergiet met schijfjes komkommer uit te lekken. De komkommerplant in de kas doet het zo goed dat er niet tegen te eten is. Morgen hier komkommerzoetzuur van maken. Verder staan er wat potjes rode bessengelei af te koelen. De sappan gaat ook weer op het gas. Het is weer kersentijd en ik heb weer heerlijke kersen uit de boomgaard bij ons in de buurt gehaald. Hier sap van maken, om zo te drinken en om gelei van te maken.

Ik ben dus druk bezig met van alles en nog wat.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

dinsdag 7 augustus 2012

Vervolg kussen

Het haakwerk voor het kussen is af. Het is erg mooi geworden vind ik zelf.
Ik heb het buiten op mijn tuintafel gelegd om het verschil te kunnen laten zien voor en na het wassen.
De breedte voor het wassen was ongeveer 72 cm.

Vanmorgen is het de wasmachine ingegaan, een volledig programma op 40 graden gedraaid.
Best eng en spannend hoe het er uit zou komen. Zou de wasmachine niet vol pluizen komen te zitten?
Na het wassen heb ik het recht getrokken en op de tuintafel gelegd om te drogen.
De breedte is nu 44 cm. Het is dus 40% gekrompen.

De gewassen lap nog wat dichterbij gefotografeerd. Het is heel erg stug geworden, maar erg mooi.
Voor de achterkant ga ik een mooi bijpassend stofje kopen.

Dit is zo leuk om te doen en geeft een fantastisch resultaat. Ik ga er nog wat bollen bijkopen en dan samen met de restanten een tas maken. Deze ga ik breien. Moet ik eerst ook nog dikke breinaalden voor kopen. Wie weet wat ik daarna allemaal nog ga maken met deze techniek. Plannen genoeg, maar nu nog tijd.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

donderdag 2 augustus 2012

Courgette jam

De vakantie zit er voor ons op. Door het heerlijke weer afgelopen week is er weinig uit mijn handen gekomen. Lekker op de fiets gestapt en terrasjes bezocht, dat is het echte vakantiegevoel.
Nu is het gewone leven weer begonnen. Het huis was wel weer eens aan een "grote" beurt toe na 3 weken weinig gedaan te hebben. Nu weer tijd om te freubelen en te bloggen.

De courgetteplanten die ik in de tuin heb gezet hebben erg veel last van ongedierte. De jonge courgettes werden aangevreten waardoor ze niet meer te gebruiken waren. Met het warme weer van vorige week ging het beter en heb ik lekker kunnen oogsten. We hebben er al een aantal gegeten en nu heb ik er nog genoeg om ook heerlijke jam te kunnen maken.


Het is een heerlijke fris gekruide jam. Het recept heb ik ooit op internet gevonden.


Uiteindelijk heb ik maar 2 van de 3 courgettes gebruikt. Mijn voorraad kleine potjes is niet zo groot en om meer keuze te hebben, maak ik niet te grote hoeveelheden. Deze 2 courgettes waren genoeg voor 4 potjes en nog een minipotje. Ik kan weer even vooruit. Nog etiketten printen, een leuk doekje erop en het kan mee naar de eerstvolgende markt.


Helaas heb ik geen link voor het recept, maar wil je het ook eens maken? Stuur me een mailtje en het recept komt naar je toe.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera