vrijdag 30 november 2012

Kerstswap gekregen.

Vanmiddag zag ik de postbode voor mijn huis stoppen, de post wordt per auto bezorgd, uitstappen en voorzichtig iets in mijn brienvenbus leggen. Ik meteen naar buiten, geen brievenbus in mijn voordeur, en een mooi pakje uit de brievenbus gehaald.: de swap van mijn maatje Ilse.
Wat ben ik verwend!!!!
Allereerst kwam er een prachtige hanger uit het pakje. Deze ga ik aan mijn tuindeur hangen. Prachtig gemaakt van patchwork met een superleuke sneeuwpop erop genaaid.
Een heel fijn gebreid egeltje met kerstmuts. Zo schattig!!!!! Hier ga ik na de kerst het mutsje voorzichtig afhalen en er een sleutelhanger aanmaken, kan ik hem aan mijn tas hangen.
Nog een mooi organza zakje met leuke bedeltjes en een lieve zelfgemaakte kaart erbij.

Lieve Ilse, wat heb je er een werk van gemaakt. Je hebt mijn blog goed bekeken en je swap is helemaal mijn smaak. Jouw pakketje is vandaag op de bus gegaan en ik hoop dat het net zo in de smaak valt. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan.

Als Ilse het ontvangen heeft zal ik een foto plaatsen van wat ik haar gestuurd heb.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

woensdag 28 november 2012

Druk, druk, druk

Het is een drukke tijd, er komen nog 3 dagen kerstmarkt aan. Hier moet natuurlijk een voorraadje voor zijn. Ben druk bezig met sokjes en wantjes.





Naast rood zijn ze er ook in groen en blauw.

Ik kan straks geen sokjes en wantjes meer zien hihihihi.













Sneeuwpopjes met vrolijke mutsjes en sjaaltjes horen ook bij deze tijd van het jaar.


Er zijn 2 snowy pixels gehaakt die hun mutsen nog op moeten. Misschien ga ik ze ook nog wel van katoen haken, maar eerst sneeuwmanhoofdjes met hoge hoed. Ik zal ze laten zien als ze klaar zijn.

Tussendoor ook nog de 8e petit four gehaakt, maar het moet nog gepimpt worden. Het worden geen roosjes, die vind ik niet zo leuk. Wat het wel gaat worden weet ik nog niet, dat komt later wel.
De pannetjes staan ook met enige regelmaat op het gas om voldoende jam en chutney te hebben. Ik heb nog wat extra cranberries besteld, de jam loopt als een trein. Misschien ook nog maar compote maken als ik er tijd voor kan vinden.

Daarnaast moet de kerstswap af. Ik ben bijna klaar en hoop het het weekend op de bus te kunnen doen.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

vrijdag 23 november 2012

7e Petit Four en Markt

Wat ben ik laat met mijn petit fourtje, Grietje heeft de volgende al weer geplaatst.
Deze sprak me wat minder aan en omdat ik druk was met andere dingen kwam ik er woensdag pas aan toe om hem te maken. Dit is het geworden. Ik ben er niet helemaal tevreden over.

Gisteren een gezellige markt in onze gemeente gehad. Ieder jaar wordt er voor de ouderen een gezellige dag georganiseerd met een thema. Dit keer was het Culinair Westfriesland. Ik heb hier gestaan met mijn chutney, jam, gelei, zoetzuur. De foto's zijn gemaakt door een fotograaf.

Tijdens de presentaties die er gegeven werden heb ik lekker zitten haken met als resultaat deze 2 zeepzakjes. Ik zag dit al eens op het blog van Maddy.


Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

maandag 19 november 2012

Papieren kerstballen

Ik zag bij de Action pakketten Paper Balls liggen, ze zijn nu in de aanbieding. De ballen zagen er erg leuk uit en ik heb een paar pakketten meegenomen.
Het is een kleine wereld in West-Friesland. Het is mistig en koud, dus heerlijk weer om een middagje te freubelen. Dit zijn de ballen geworden.
Verder druk met het haken van sokjes en wantjes. Ik zie in mijn statistieken dat menigeen aan het kijken is naar het patroon van de wantjes en dat er op diverse plekken linken zijn geplaatst. Super hoor!!!!! Ik hoop dat iedereen er veel plezier aan beleefd om de wantjes te maken.

Het petit fourtje van deze week moet ook nog gemaakt worden. Deze spreekt me wat minder aan, maar mag toch niet ontbreken. Zag dat ik niet de exacte kleuren in huis heb, dus het wordt een aangepaste versie. Ga ik vanavond aan beginnen.

Het vermoeden dat er 2 egels in de tuin zitten, klopt. We zagen vorige week dat ze samen zaten te eten. Helaas zag manlief gisterochtend een doodgereden egel op de weg liggen. Of dat 1 van deze 2 is weten we niet. Laten we hopen van niet. We blijven voeren en kijken. Er komt er in ieder geval nog steeds 1 eten.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

vrijdag 16 november 2012

HELP !!! Probleem opgelost!!!

IK HEB HULP NODIG !!!!!

Mijn blogger is ineens onleesbaar geworden.
Alles staat in rare lettertekens, het lijkt Arabisch of zo iets.
Hoe krijg ik dit weer goed?????
Hebben jullie dit ook wel eens gehad?
En hoe hebben jullie dit opgelost?
Het is bijna niet meer mogelijk berichten te plaatsen nu.
Ik hoop dat er iemand is die me helpen kan.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

woensdag 14 november 2012

Kerstwantjes met patroon

Toen ik vorig jaar de kerstsokjes van mijn vorige post gemaakt had, vond ik dat er ook wantjes bijhoorden. Ik ben aan de gang gegaan met dit als resultaat:


Naast rood heb ik ze nu ook eens in het groen gemaakt, ziet er ook heel leuk uit, alleen wat minder geschikt om in een kerstboom te hangen.




Wil je ze ook maken? Hier volgt het patroon.

Je hebt nodig:
restant Bravo of vergelijkbaar garen
restant witte Shiny of Kim (Zeeman)
haaknaald 3,5.


Duimpje:
  1.   Begin met een magische ring met 6 vasten
  2.   1 vaste in iedere vaste (6)
  3.   1 vaste in iedere vaste (6)
  4.   1 vaste in iedere vaste (6)
  5.   1 vaste in iedere vaste, een halve vaste in de eerste vaste en afhechten.

Wantje:
  1.   Begin met een magische ring met 6 vasten
  2.   2 vasten in iedere vaste (12)
  3.   *1 vaste, 2 vasten in de volgende vaste*, herhaal van * tot * (18)
  4.   1 vaste in iedere vaste (18)
  5.   1 vaste in iedere vaste (18)
  6.   1 vaste in iedere vaste (18)
  7.   1 vaste in iedere vaste (18)
  8.   1 vaste in iedere vaste (18)
  9.   1 vaste in de eerste 12 vasten van het wantje, pak het duimpje erbij, haak 1 vaste in iedere vaste van het duimpje = 6 vasten, 1 vaste in de laatste 6 vasten van het wantje (24)
  10.   1 vaste in iedere vaste (24)
  11.   *2 vasten, 2 vasten samenhaken*, herhaal van * tot * (18)
  12.   1 vaste in iedere vaste (18)
  13.   1 vaste in iedere vaste (18)
  14.   1 vaste in iedere vaste (18)
  15.   1 vaste in iedere vaste (18)
  16.   1 vaste in iedere vaste (18)
  17.   ga verder met Shiny of Kim, 1 vaste in iedere vaste (18)
  18.   1 vaste in iedere vaste (18)
  19.   1 vaste in iedere vaste (18)
  20.   1 vaste in iedere vaste (18)
  21.   1 vaste in iedere vaste (18), hecht af.
Maak het gaatje bij het duimpje dicht met het aanhangend draadje. Werk alle draadjes weg. Sla het witte gedeelte om zodat het volle "bontrandje" naar buiten komt. Het wantje dubbelvouwen en in model brengen door de bovenkant iets te bollen.
Maak nog een wantje.
Haak een ketting van lossten in de gewenste lengte. Maak ieder uiteinde aan een wantje vast en leg een knoop waar je de wantjes aan op kunt hangen.

Als je de wantjes maakt en op je blog of facebook plaatst, zou ik het erg waarderen als je een link zou plaatsen. Als je me het even laat weten dat je ze gemaakt hebt, kom ik het resultaat bekijken.

Veel plezier met het patroontje.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

maandag 12 november 2012

6e Petit Four en meer

De 6e Petit Four, een moorkopje is af. Het chocoladerolletje heb ik vervangen door een bloemetje van chocola, vind ik mooier. Dit is de favoriet van manlief.


Het borduurvirus heeft me ineens weer te pakken. De pakketten uit mijn post van 2 november heb ik gisteren besteld voor een hele mooie prijs. Maar goed dat ik ze op de Kreadoe niet gekocht heb. Ik ben nu lekker bezig met de olifant met jong. Het is nu half af en het wordt erg mooi.


Maar ik ook nog zitten haken. Een serie kerstsokjes voor de komende kerstmarkten, Ze zijn simpel en leuk om te maken. Kan er mooi even tussendoor of bij de tv.


Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

zaterdag 10 november 2012

Egel

Een paar weken geleden zag ik een egel in de tuin scharrelen. Ik vind ze zo schattig om te zien.  Vorige week zag ik bij het tuincentrum dat er speciaal egeltjesvoer te koop is. Omdat ik de egel graag in de tuin houd, heb ik een doosje gekocht. Naast een camera in de uilenkast, waar nog geen steenuiltje in is geweest, hebben we een cameraatje op een winterkoningkastje gericht. Nu daar geen activiteit meer te bespeuren valt hebben we deze op het voerbakje voor de egel gericht. En hij/zij komt eten. Deze foto is vanavond gemaakt, kort nadat ik het voer weer neergezet had.


We hebben het idee dat er 2 egeltjes lopen, een paar dagen geleden op camera te zien, maar toen hing deze nog verder weg en was het een beetje vaag.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

dinsdag 6 november 2012

5e Petit Four

De 5e petit four van de Crochet Along, kersen met slagroom, is af. Ik vind dit een hele leuke. Hoewel de slagroom lastig was, is het wel heel goed gelukt.

De banaan met chocoladecake is nu ook echt af. Maddy kwam met het idee om er hagelslag op te maken en  dat heb ik gedaan. Het is toch meer af zo.


Het bordje is inmiddels aardig vol, het wordt tijd voor een etagère.


Verder heb ik niets om te laten zien. We zijn een weekendje naar Antwerpen geweest en daar ben ik niet aan haken toegekomen. Ik heb daar deze gave engel gekocht, ik moest het hebben, kon het niet laten hangen.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera

vrijdag 2 november 2012

Olifant en Giraf

Woensdag een gezellige dag met mijn buurvrouw op de Kreadoe doorgebracht.
Veel gezien, weinig gekocht (ik ben trots op mezelf) en weer leuke ideeën opgedaan.


Bij één stand heb ik me heel erg moeten beheersen, maar ik vond het uiteindelijk te duur en heb het dus niet gekocht. 
En maar goed ook, ik zat gisteren op internet te kijken en zag het in een webwinkel voor veel minder aangeboden.



Waar heb ik het nu over????? 
Twee prachtige borduurpakketten van Afrikaanse vrouwen.
De kleuren zijn zo mooi, niet op een foto te vangen. 
Ik zag ze al in mijn huis hangen.
12 Jaar geleden zijn we op vakantie geweest naar Tanzania en Zanzibar. Een prachtige meerdaagse safari gemaakt en daarna door naar het specerijen eiland Zanzibar.
Deze reis heeft een onuitwisbare indruk op ons gemaakt. De prachtige natuur, de dieren in het wild zien lopen, maar vooral de kleuren. Sinds die tijd blijft Afrika trekken en is het in ons huis terug te vinden.

De olifanten en de giraffen hebben veel indruk gemaakt. We hebben prachtige foto's gemaakt waarvan ik er 2 heb laten vergroten en deze hangen al 12 jaar aan de muur. Toen ik een aantal jaren geleden deze borduurpakketten zag kon ik ze niet laten liggen.























Ik ben aan de olifant begonnen. Heeft lang in een kist gelegen, maar nu heb ik het weer voor de dag gehaald en ben er mee verder gegaan.

Tot de volgende keer
Groetjes
Vera